Intrebari frecvente


1. Cum creez un cont Digi Storage?

Iti poti crea un cont Digi Storage din contul tau de client. Accesezi Administrare/Digi Storage/Creeaza cont si urmaresti pasii descrisi in sectiune. Dupa crearea contului, te poti loga in aplicatie cu datele setate in contul tau (user si parola).

 

2. De cate conturi pot beneficia?

Poti beneficia de un cont principal si un cont secundar, pe care il poti oferi unui alt utilizator, care sa aiba acces in spatiul tau de stocare. Setezi ambele conturi Digi Storage in contul tau de client

Poti avea cate un cont de acces pentru fiecare dintre adresele la care ai instalate servicii Digi.

 

3. Cum pot sa imi sterg contul si ce se intimpla cu datele mele dupa ce sterg contul?

Iti poti sterge contul oricand, accesand zona din contul tau de client Administrare/Digi Storage/Conturile mele. Dupa ce ai sters contul, il mai poti folosi 2 saptamani pentru a-ti descarca/muta in alta parte, documentele stocate aici. Atentie! Dupa cele 2 saptamani de gratie (care nu vor fi facturate), datele tale se vor sterge automat.

Contul tau va mai fi sters si la momentul rezielierii serviciului la care ai asociat contul, in aceleasi conditii de utilizare cu cele de mai sus.

 

4. Cum pot partaja fisiere cu Digi Storage?

Digi Storage este mai mult decat o simpla aplicatie de stocare de fisiere. Prin multitudinea de metode de partajare oferite, Digi Storage este o platforma integrata de administrare a tuturor fisierelor voastre, facand posibile prin doar cateva clickuri operatiuni care sunt incomod de realizat cu aplicatiile altor furnizori.

 

4.1 Partajare intre utilizatorii Digi Storage

Din interfata web Digi Storage se pot partaja foarte usor fisiere cu unul sau mai multi utilizatori. Ei pot fi grupati intr-unul sau mai multe grupuri carora li se pot asigna diverse permisiuni pentru directoarele partajate – drepturi de citire, de scriere etc. Directoarele partajate de voi vor aparea imediat in conturile Digi Storage ale celorlalti utilizatori si pot fi accesate de acestia ca si directoarele obisnuite din Digi Storage.

Partajarea intre utilizatori se face in felul urmator:
prin apasarea semnului ‘+’ aflat in coltul din dreapta sus a paginii sau facand click pe butonul “Partajeaza” – se va partaja cu alti utilizatori tot directorul-radacina Digi Cloud
prin selectarea unui director si apasarea butonului “Partajeaza cu grupul” – se va partaja cu alti utilizatori doar directorul selectat

 

4.2 Partajare in exteriorul Digi Storage

Fisierele voastre din Digi Storage pot fi partajate foarte simplu si cu persoane care nu sunt utilizatori Digi Storage. Mai mult, aveti posibilitatea de a permite uploadul fisierelor direct intr-unul din directoarele voastre din cloud chiar si de catre persoane din afara Digi Storage!

  • se selecteaza un director sau fisier si se apasa butonul de forma “Creeaza link” sau “Link Descarcare” sau “Download link”(depinde de limba aleasa si de contextul partajarii). Se va genera un url prescurtat (protejat sau nu cu parola, conform setarilor voastre de securitate) care va putea fi trimis prin e-mail catre destinatarii doriti. Acestia vor putea doar descarca fisierul/directorul respectiv. Nu au drepturi de scriere.
  • se selecteaza un director si se apasa butonul “Link Incarcare”/”Upload Link”. Se va genera un url prescurtat care va putea fi trimis prin e-mail catre destinatarii doriti. Acestia vor putea incarca fisiere in directorul respectiv (drepturi doar de scriere).
  • din aplicatiile mobile Digi Storage, link-urile generate mai sus pot fi transmise si prin SMS sau prin Facebook/Twitter.

Pentru mai multe detalii despre partajare, puteti consulta meniurile corespunzatoare din interfata Help.

5. Am Windows Phone. Pot sa folosesc Digi Storage?

Momentan avem dezvoltate aplicatii mobile doar pentru Android si iOS. Aplicatia pentru Windows Phone este in lucru si va fi implementata la sfirsitul lunii mai.

 

6. Ce inseamna “Add Place” / “Adauga locatie”? Care este diferenta dintre “Sincronizare” si “Locatie”?

Serviciile clasice de sync&share (Dropbox, Google Drive, OneDrive etc) ofera posibilitatea de a sincroniza automat un director local cu un director din cloud. Sincronizarea se face in ambele sensuri: orice fisier care se pune in directorul local se transfera automat in cloud; orice fisier care apare in directorul din cloud (transferat acolo cu alte aplicatii client) se va transfera automat in directorul local.

Prin Digi Storage oferim aceeasi facilitate. Puteti alege unul sau mai multe directoare locale pe care sa le sincronizati automat in cloud. Spre deosebire de ceilalti furnizori (unde se poate defini de obicei o singura sincronizare), cu Digi Storage puteti defini mai multe sincronizari diferite pe acelasi PC.

In afara de sincronizare, Digi Storage ofera o functie unica si extrem de utila: “Add Place”/”Adauga Locatie”. Nu veti intalni aceasta functie nici la Dropbox, nici la Google Drive, nici la OneDrive (poate doar cu ajutorul unei aplicatii suplimentare third-party).

Adaugand o locatie, puteti mapa un director local sau un hard-disk extern in contul de Digi Storage, FARA ca datele din director sau din hard-disk-ul extern sa se transfere efectiv in cloud. Locatia va apare in Digi Storage ca orice director din cloud dar accesul la fisierele ei se va face direct prin PC-ul vostru. Netransferandu-se niciun fisier in Digi Storage, adaugarea unei locatii NU va consuma din spatiul de stocare achizitionat. Este o functie extrem de utila pentru partajarea fisierelor intre utilizatori sau pentru accesarea fisierelor respective de pe alte dispozitive.

Daca aveti de exemplu un hard-disk extern de 3-4TB plin cu fisiere audio/video personale, il puteti partaja cu alt utilizator prin citeva click-uri, fara sa consumati alt spatiu de stocare si fara sa mai transferati fisierele respective in alta parte inainte de a le partaja!

 

7. Din interfata web nu pot uploada decit fisiere prin butonul “Incarca fisier”. Cum pot incarca si directoare in Digi Storage din interfata web?

Din interfata web se pot uploada si structuri de directoare facind drag-and-drop la directoarele respective din managerul implicit de fisiere (de exemplu Windows Explorer) in fereastra din browser in care e deschisa interfata web a contului Digi Storage. Pentru o experienta optima, e recomandat sa se foloseasca Google Chrome ca si browser prestabilit.

 

8. Cum pot transfera fisiere in Digi Storage fara sa se mai copieze si pe PC-ul meu?

Datele urcate in contul Digi Storage nu se copiaza si pe PC decit daca ati configurat o sincronizare intre PC si Digi Storage din aplicatia pentru desktop.

 

9. Vreau sa transfer date in Digi Storage fara sa folosesc interfata web sau aplicatia pentru PC. Cum procedez?

Puteti folosi protocolul WebDav (de exemplu, in Windows, puteti folosi “Map Network Drive” sau un client dedicate de WebDav cum ar fi Cyberduck) sau FTP (“Add Network Place” sau un client dedicat de FTP cum ar fi Filezilla).

 

10. Am Ubuntu 14 si nu pot instala clientul de linux Digi Storage. Cum procedez?

Ubuntu 14 este o distributie lansata foarte recent , dupa lansarea Digi Storage , si foloseste o versiune mai noua de librarii decit aplicatia Digi Storage pentru Linux. Exista insa o rezolvare foarte usoara – din linia de comanda introduceti (ca root) urmatoarea comanda : ln -s /lib/x86_64-linux-gnu/libudev.so.1 <calea catre digistorage> /libudev.so.0

 

11. Cit de sigure sunt datele stocate in Digi Storage?

Digi Storage foloseste o platforma hardware de ultima generatie de tip “object storage” capabila sa scaleze pana la 100PB intr-un singur cluster, in care informatiile clientilor sunt stocate in permanenta pe 3 hard-disk-uri diferite. Daca se defecteaza un hard-disk, datele sunt disponibile imediat de pe celalte doua copii fara interventia operatorului. Mai mult, platforma hardware este capabila de self-healing, refacind automat datele de pe hard-disk-ul defect astfel incit sa avem tot timpul 3 copii diferite ale datelor.

 

12. Digi Storage cripteaza datele stocate?

Digi Storage ofera 2 niveluri de criptare:
– nivelul de transport – datele transferate intre client si Digi Storage sunt tot timpul criptate prin SSL
– nivelul de stocare – datele pot fi criptate cu AES-256 si stocate pe hard-disk-uri optional. Fiecare client poate alege sau nu aceasta criptare suplimentara la crearea contului din DigiCare.

 

13. Ce fisiere audio/video pot fi redate direct din interfata web Digi Storage, fara descarcarea lor in prealabil pe PC?

Digi Storage are un player audio incorporat care poate reda fisiere de tip .mp3. Ca si fisiere video, se pot reda fisiere .avi si .mpeg. Pentru redarea fisierelor .mkv, e necesara instalarea pe PC a ultimei versiuni de VLC Media Player (2.1.3 in acest moment)

 

14. Ce alte functii se vor mai implementa in Digi Storage?

Puteti consulta in permanenta roadmap-ul anului in curs aici: https://storage.rcs-rds.ro/help/roadmap

 

15. Unde pot gasi o documentatie mai detaliata despre Digi Storage?

Aplicatiile Digi Storage ofera o interfata detaliata de tip help care poate fi accesata permanent din contul dumneavoastra Digi Storage sau direct aici : https://storage.rcs-rds.ro/help

 

16. Cum imi pot schimba parola contului Digi Storage?

Parola contului Digi Storage poate fi schimbata doar din aplicatia DigiCare, exact acolo unde ati creat contul initial.

 

17. Va exista si “Digi Storage pentru business”, echivalentul serviciului “Dropbox for business”?

Da, echipa noastra lucreaza prioritar la implementarea acestei functii si urmeaza sa fie lansata foarte curand. Conturile Digi Storage de tip business vor avea o capacitate unica de stocare care poate fi impartita intre conturile angajatilor firmei respective. Conturile vor fi administrate de administratorul de retea al firmei respective care va putea schimba parolele conturilor angajatilor, va putea seta diferite quota pentru fiecare cont etc.

Înscrie-te la newsletter ca să fii la curent cu toate îmbunătățirile la care lucrăm!

Contact:     031.400.6500         *500 - apelabil din reteaua Digi Mobil